the young persons guide

Release The Young Persons Guide to the Orchestra & The Big Band

De release van de cd The Young Persons Guide to the Orchestra & The Big Band is maandag 27 juni in het Bimhuis Amsterdam. Eén cd met daarop de klassieke en de jazzversie in één doosje. Geen grenzen tussen de genres!

Edwin maakte eerder bij Warner Classics de cd The Young Persons Guide to the Orchestra op rijmmet dirigent sir Simon Rattle. Geinspireerd op Benjamin Britten’s compositie uit 1946 op een thema van Henry Purcell. Hoe zit een symfonie orkest in elkaar? Welke instrumenten en instrumentengroepen?
Beluister een fragmentje van deze cd.

Nu is Edwin verteller van The Young Persons Guide to the Big Band. Hoe zit zo’n big band in elkaar? Wat is swing, improviseren en arrangeren? Ook geinspireerd door Benjamin Britten’s compositie,maar nu gearrangeerd in een jazzversie voor bigband. De cd is opgenomen met zeventien musici in de studio. Edwin heeft het verhaal geschreven en is verteller. Konrad Kosseleck is componist en arrangeur met de Konrad Koselleck Big Band.
Luister én kijk hoe hetzelfde Purcell thema klinkt met de big band.

Nu klassiek en jazz op één cd!
De eerste cd The Young Persons Guide to the Orchestra & The Big Band wordt in ontvangst genomen door de violisten Julia Philippens van ensemble Fuse en haar klassieke zuster Rosanne Philippens. Daarna een spetterend concert met de Konrad Koselleck Big Band!

Maandag 25 april gaven Edwin en Konrad Koselleck Big Band al een voorproefje in het Bimhuis.